Läs den officiella beskrivningen

Kursinnehåll

Arkitektur är ett dynamiskt ämne som omfattar ett brett spektrum av aktiviteter, från studio design och modellering till studier av konst, historia och kultur. Det kräver fantasi tillsammans med praktiska och tekniska färdigheter.

Centralt i kursen är den tid du kommer att spendera i designstudio. Du kommer att ha tillgång till våra omfattande studiolägenheter - inklusive workshop och datormodelleringsprogram - i det prisbelönta Broadcasting Place, för att designa och bygga dina projekt.

Denna kvalifikation ger undantag från ARB- och RIBA-del I-undersökningen.

Leeds School of Architecture erbjuder en PEDR-övervakningstjänst för akademiker med BA (Hons) Arkitektur, Master of Architecture (MArch) eller motsvarande grad. PEDR är en elektronisk rekord av din yrkeserfarenhet, utveckling och kompetens inom arkitekturutövningen och kommer att erbjuda stöd på Pathway till registrering eller licens, främst med ARB.

Kursfördelar

Du uppmanas att utforma och göra modeller i vår designstudio och att använda våra datoranläggningar för att designa och bygga dina projekt. Du kommer att lära dig tekniska färdigheter i workshops tillsammans med studenter från vår interiörarkitektur

Under kursen finns externa evenemang organiserade av personal, inklusive föreläsningar och workshops, samt möjlighet till utländska besök, till städer som Rom, Barcelona, ​​Venedig och Amsterdam.

Att bli en kvalificerad arkitekt tar sju år och vi erbjuder det professionella kroppsigenkänningen så att du kan fortsätta att studera vidare på detta område. Du måste slutföra en MArch (Master of Architecture) som ger undantag från del II i RIBA-examen i arkitektur. Du ska sedan slutföra forskarutbildningen i arkitektonisk yrkesutövning, vilket ger undantag från del III.

Ingångskrav

UCAS-tariffpoäng: 128 poäng krävs. (Minst 80 från två A-nivåer eller motsvarande, exklusive Allmänna Studier).

Ytterligare krav:

GCSE:

GCSE Engelska Språk och Matematik i Grad C eller högre (Grad 4 för dem som sitter i GCSE från 2017 och framåt) eller motsvarande. Nyckelfärdigheter Nivå 2, Funktionsegenskaper Nivå 2 och Certifikatet i Vuxenlitteratur / Numeracy accepteras istället för GCSE.

Tillgång till DIPLOMA:

Passera övergripande med minst 128 UCAS-tullpoäng.

SCOTTISH AWARDS:

Minst 5 personer vid betyg B på högre nivå.

IRISK LIVNINGSCERTIFIKAT:

Minst 5 personer vid betyg C1 eller högre på högre nivå, varav minst 3 måste vara vid B2.

URVALSKRITERIER:

Vi kan använda urvalskriterier baserat på dina personliga attribut erfarenhet och / eller engagemang för studieområdet. Denna information kommer att härledas från ditt personliga uttalande och referens och kommer endast att användas om du har uppfyllt de allmänna inmatningskraven.

INTERVJU

Vi genomför intervjuer som en del av antagningsprocessen och lämpliga sökande kommer att bli inbjudna till en intervju - intervjudatum kommer att publiceras i god tid. Inbjudningar skickas via UCAS och du bör kontrollera ditt UCAS Track-konto för ytterligare intervju detaljer. Vid intervjun utvärderas du på din portfölj (konstverk eller fotografier av konstverk tillsammans med skriftliga uppdrag), allmän kunskap och din entusiasm för arkitektur.

Internationell Baccalaureat: 27 poäng

Engelska språkkrav: IELTS 6,5 med inga färdigheter under 6,0 eller motsvarande examen. Universitetet ger utmärkt stöd till alla sökande som kan bli skyldiga att genomföra ytterligare engelska språkkurser.

MATURE APPLICANTS

Vårt universitet välkomnar ansökningar från mogna sökande som visar akademisk potential. Vi brukar kräva några bevis på den senaste akademiska studien, till exempel slutförandet av en tillträde, men ny relevant arbetslivserfarenhet kan också övervägas. Observera att för vissa av våra professionella kurser måste alla sökande uppfylla de angivna behörighetskriterierna och i dessa fall kan arbetslivserfarenhet inte övervägas i stället.

Om du vill ansöka via den här rutten bör du se vår universitetserkännande av prior learning-politik.

Observera att alla sökande till vårt universitet är skyldiga att uppfylla vårt standard engelska krav på GCSE-betyg C eller motsvarande, varianter av detta kommer att anges på de individuella kurskraven.

Jobbmöjligheter

Kursen ger det första steget att bli arkitekt och erbjuder också en utmärkt grundning i design. Utöver de avancerade studierna inom arkitekturen har akademiker tagit upp en rad olika karriärer, från virtuell speldesign, produktdesign och psykologi till projektledning. Att bli en kvalificerad arkitekt tar sju år och vi erbjuder det professionella kroppsigenkänningen som gör att du kan avancera dina studier och utvecklas till professionell ackreditering. För att fullt ut kunna kvalificera sig som arkitekt måste du slutföra en MArch, som ger undantag från del 2 i RIBA-examen i arkitektur. Du ska sedan slutföra forskarutbildningen i arkitektonisk yrkesutövning, vilket ger undantag från del 3.

  • Arkitekt
  • Arkitekttekniker
  • Inredning och rumsdesigner
  • Byggnadsmäklare

Karriärrådgivning

Vårt dedikerade jobb och karriärteam erbjuder expertråd och en mängd resurser som hjälper dig att välja och få anställning. Oavsett om du är i ditt första eller sista år kan du prata med personal från vår karriärkontor som kan ge dig råd från att skriva ett CV för att söka jobb.

moduler

Års kärnmoduler

Arkitektonisk kontext 1

Vi presenterar historien och teorin om konst och arkitektur och undersöker hur kulturella influenser har påverkat industrin.

Arkitektonisk teknik 1

Få insikt i huvudprinciperna för hållbarhet, struktur, konstruktion och miljövetenskap för att förstå de grundläggande delarna i en byggnad.

Arkitektonisk design 1

Vi uppmuntrar dig att tänka kreativt om design. Du kommer att göra detta genom en rad forskning, undersökande och praktiska projekt.

Designkommunikation 1

År 2 kärnmoduler

Arkitektonisk kontext 3

En möjlighet bygga din kunskap om arkitektonisk historia och teoriproblem i samband med stadsplanering, samhälle och stad.

Arkitektonisk teknik 3

Studera modern teknik som används i olika typer av byggnader. Syftet är att registrera, analysera och utvärdera tekniska strategier som är relevanta för arbete som genomförs i en designstudio.

Arkitektonisk design 3

Undersök principerna och förekomsten av struktur, inneslutning och materialitet genom en serie korta design-ledade forskningsprojekt, som stöds av studiebesök till exempel på modern arkitektur. Du kommer att utveckla en större skala arkitektonisk proposition som en del av en urban interventionsstrategi. Ditt innovativa förslag bör engagera sig med platsens art, kultur, sociala aspekter, teknik och väsentlighet.

År 3 kärnmoduler

Arkitektonisk kontext 5

Detta är en möjlighet att fokusera dina studier på ett särskilt arkitekturområde som intresserar dig. Du kommer att dra nytta av en rad föreläsningar av högtalare vars arbete är relaterat till designstudietema.

Arkitektonisk teknik 5

Bygg vidare på den kunskap du har fått i ditt första och andra år när du fokuserar på rörelsen från syntes till praktisk tillämpning. Arbetet du gör kommer att informera ditt designstudioprojekt.

Professionella studier

Förbättra din kunskap om branscher, organisationer, föreskrifter och förfaranden som är inblandade i att översätta designkoncept till byggnader och förstå hur kostnadskontrollen är en integrerad del av designen.

Arkitektonisk design 5

Utveckla en omfattande byggdesign genom att lösa ett förslag som undersöker tekniska och professionella frågor. Du kommer att förbättra din ritning och göra färdigheter genom workshops i gjutning, rendering, detaljerad storskalig modellering, digital design och fotografiska tekniker.

avgifter

Storbritannien

Årets studieavgift för studenter som går in i 2018/19 är 9250 £. Beloppet du betalar kan öka varje år för att ta hänsyn till effekterna av inflationen.

Utbildningsbesök - Kostnaden för dessa resor omfattar resor, boende och uppehälle. Priset varierar år för år och närvaro är frivilligt.

Studiematerial - Vi tillhandahåller kärnmaterial under era studier och du kan välja att köpa ytterligare material. Detta är inte obligatoriskt och kommer att bero på de projekt du åtar dig.

International 2018/19

Årets studieavgift för studenter som går in i 2018/19 är 12000 £. Mängden du betalar är fastställd på denna nivå för varje år av din kurs.

Utbildningsbesök - Kostnaden för dessa resor omfattar resor, boende och uppehälle. Priset varierar år för år och närvaro är frivilligt.

Studiematerial - Vi tillhandahåller kärnmaterial under era studier och du kan välja att köpa ytterligare material. Detta är inte obligatoriskt och kommer att bero på de projekt du åtar dig.

Faciliteter

Arkitektur och konststudior

Våra studior ger plats för individuella och gruppprojekt och faciliteter inkluderar parallella rörbrädor, flip-top ritbrädor, och brevpress och printmaking workshops. Våra 3D-skrivare och laserskärare kan också användas för modellering, plastformning, plasmaskärning och 3D-skulpturer.

Design Studios

Våra moderna multimediestudior omfattar en dedikerad CAD-serie och specialiserad programvara, som REVIT, så att studenter kan utveckla kompetens inom 3D-design och byggnadsinformationsmodellering.

Bibliotek

Vårt bibliotek är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, varje dag på året, vilket ger dig tillgång till specialböcker och tidskrifter, inlärningsutrymmen, datorer, multimediamöjligheter och uthyrning av mediautrustning. Tiotusentals av våra biblioteks digitala resurser, inklusive e-böcker, ejournals och databaser, kan nås online på en tid och plats för att passa dig.

Broadcasting Place

Ett nav för kreativa sinnen och innovativa tänkare, Broadcasting Place är hem för våra konster, design och arkitektur studenter.

Gym och sportanläggningar

Att hålla passformen är lätt vid Leeds Beckett - våra fitness-sviter är lätta att komma till, utrustade med all den senaste tekniken och tillgänglig för alla sportmedlemmar.

Program undervisas på:
Engelska

Se 9 fler kurser från Leeds Beckett University »

Denna kurs är Campus based
Startdatum
Sept. 2019
Duration
3 år
Deltid
Heltid
Pris
9,250
Årets studieavgift för Storbritannien
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Sept. 2019
Slutdatum
Sista anmälningsdag

Sept. 2019

Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum