BA (Hons) Arkitektur

Allmänt

Programbeskrivning

Kursinnehåll

Arkitektur är ett dynamiskt ämne som involverar ett brett spektrum av aktiviteter, från studiodesign och modellframställning till studier av konst, historia och kultur. Det kräver fantasi tillsammans med praktiska och tekniska färdigheter.

Centrala i denna kurs kommer att vara den tid du kommer att spendera i designstudion. Du kommer att ha tillgång till våra omfattande studioanläggningar - inklusive verkstads- och datormodelleringsprogramvara - på den prisbelönta Broadcasting Place, för att designa och bygga dina projekt.

Denna kvalifikation ger ett undantag från Arkitektsregistreringsnämnden (ARB) och RIBA del I-tentamen.

Leeds School of Architecture erbjuder en övervakningstjänst för erfarenhet och utveckling (PEDR) för kandidater med BA (Hons) arkitektur, Master of Architecture (MArch) eller liknande examen. PEDR är en elektronisk registrering av din yrkeserfarenhet, utveckling och kompetens inom arkitektutövningen och kommer att erbjuda stöd på Pathway till registrering eller licens, främst med ARB.

Kursfördelar

Du uppmuntras att designa och skapa modeller i vår designstudio och använda våra datoranläggningar för att designa och bygga dina projekt. Du kommer att lära dig tekniska färdigheter i workshops tillsammans med studenter från våra kurser inom interiörarkitektur och design och landskapsarkitektur.

Under hela kursen finns det externa evenemang som organiseras av personal, inklusive föreläsningar och workshops, samt möjlighet till utlandsbesök, till städer som Rom, Barcelona, Venedig och Amsterdam.

Att bli en kvalificerad arkitekt tar sju år och vi erbjuder det professionella kroppsigenkänningen så att du kan fortsätta att studera vidare på detta område. Du måste slutföra en MArch (Master of Architecture) som ger undantag från del II i RIBA-examen i arkitektur. Du ska sedan slutföra forskarutbildningen i arkitektonisk yrkesutövning, vilket ger undantag från del III.

Ingångskrav

UCAS Tariffpoäng 128 poäng krävs. (Minst 80 från två A-nivåer eller motsvarande, exklusive allmänna studier).

Ytterligare krav:

GCSE:

GCSE Engelska Språk och Matematik i Grad C eller högre (Grad 4 för dem som sitter i GCSE från 2017 och framåt) eller motsvarande. Nyckelfärdigheter Nivå 2, Funktionsegenskaper Nivå 2 och Certifikatet i Vuxenlitteratur / Numeracy accepteras istället för GCSE.

Tillgång till DIPLOMA:

Passera övergripande med minst 128 UCAS-tullpoäng.

SCOTTISH AWARDS:

Minst 5 personer vid betyg B på högre nivå.

IRISK LIVNINGSCERTIFIKAT:

Minst 5 personer vid betyg C1 eller högre på högre nivå, varav minst 3 måste vara vid B2.

URVALSKRITERIER:

Vi kan använda urvalskriterier baserat på dina personliga attribut erfarenhet och / eller engagemang för studieområdet. Denna information kommer att härledas från ditt personliga uttalande och referens och kommer endast att användas om du har uppfyllt de allmänna inmatningskraven.

INTERVJU & PORTFOLIO:

Vi genomför intervjuer som en del av antagningsprocessen och lämpliga sökande kommer att bli inbjudna till en intervju - intervjudatum kommer att publiceras i god tid. Inbjudningar skickas via UCAS och du bör kontrollera ditt UCAS Track-konto för ytterligare intervju detaljer. Vid intervjun utvärderas du på din portfölj (konstverk eller fotografier av konstverk tillsammans med skriftliga uppdrag), allmän kunskap och din entusiasm för arkitektur.

Internationell Baccalaureat: 27 poäng

Engelska språkkrav: IELTS 6,5 med inga färdigheter under 6,0 eller motsvarande examen. Universitetet ger utmärkt stöd till alla sökande som kan bli skyldiga att genomföra ytterligare engelska språkkurser.

MATURE APPLICANTS

Vårt universitet välkomnar ansökningar från mogna sökande som visar akademisk potential. Vi brukar kräva några bevis på den senaste akademiska studien, till exempel slutförandet av en tillträde, men ny relevant arbetslivserfarenhet kan också övervägas. Observera att för vissa av våra professionella kurser måste alla sökande uppfylla de angivna behörighetskriterierna och i dessa fall kan arbetslivserfarenhet inte övervägas i stället.

Om du vill ansöka via den här rutten bör du se vår universitetserkännande av prior learning-politik.

Observera att alla sökande till vårt universitet är skyldiga att uppfylla vårt standard engelska krav på GCSE-betyg C eller motsvarande, varianter av detta kommer att anges på de individuella kurskraven.

Jobbmöjligheter

Denna kurs ger det första steget i att bli arkitekt och erbjuder också en utmärkt grund i design. Utöver de fortsatta studierna inom arkitektur har kandidater tagit upp en mängd karriärer, från virtuella speldesign, produktdesign och psykologi till projektledning. Att bli en fullkvalificerad arkitekt tar sju år och vi erbjuder det professionella organet erkännande som gör att du kan gå vidare med studier och gå vidare till professionell ackreditering. För att fullständigt kunna kvalificera sig som arkitekt måste du genomföra en MArch (Master of Architecture) med undantag från del 2 i RIBA Examen in Architecture. Du kommer sedan att genomföra forskarutbildningen i arkitektonisk yrkesutövning, med undantag från del 3.

  • Arkitekt
  • Arkitekttekniker
  • Inredning och rumsdesigner
  • Byggnadsmäklare

Karriärrådgivning

Vårt dedikerade jobb och karriärteam erbjuder expertråd och en mängd resurser som hjälper dig att välja och få anställning. Oavsett om du är i ditt första eller sista år kan du prata med personal från vår karriärkontor som kan ge dig råd från att skriva ett CV för att söka jobb.

Avgifter och finansiering

Storbritannien och EU

Studieavgiften för året för studenter är 9250 £. Det belopp du betalar kan öka varje år för att ta hänsyn till inflationens effekter.

Utbildningsbesök - Kostnaden för dessa resor omfattar resor, boende och uppehälle. Priset varierar år för år och närvaro är frivilligt.

Studiematerial - Vi tillhandahåller kärnmaterial under era studier och du kan välja att köpa ytterligare material. Detta är inte obligatoriskt och kommer att bero på de projekt du åtar dig.

Internationell

Studieavgiften för året för studenter är 12000 £. Det belopp du betalar fastställs på denna nivå för varje kursår.

Utbildningsbesök - Kostnaden för dessa resor omfattar resor, boende och uppehälle. Priset varierar år för år och närvaro är frivilligt.

Studiematerial - Vi tillhandahåller kärnmaterial under era studier och du kan välja att köpa ytterligare material. Detta är inte obligatoriskt och kommer att bero på de projekt du åtar dig.

Faciliteter

Arkitektur och konststudior

Våra studior ger plats för individuella och gruppprojekt och faciliteter inkluderar parallella rörbrädor, flip-top ritbrädor, och brevpress och printmaking workshops. Våra 3D-skrivare och laserskärare kan också användas för modellering, plastformning, plasmaskärning och 3D-skulpturer.

Design Studios

Våra moderna multimedia-studior inkluderar en dedikerad CAD-svit och specialprogramvara, till exempel REVIT, vilket gör det möjligt för elever att utveckla färdigheter i 3D-design och bygga informationsmodellering.

Bibliotek

Vårt bibliotek är öppet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, varje dag på året, vilket ger dig tillgång till specialböcker och tidskrifter, inlärningsutrymmen, datorer, multimediamöjligheter och uthyrning av mediautrustning. Tiotusentals av våra biblioteks digitala resurser, inklusive e-böcker, ejournals och databaser, kan nås online på en tid och plats för att passa dig.

Broadcasting Place

Ett nav för kreativa sinnen och innovativa tänkare, Broadcasting Place är hem för våra konster, design och arkitektur studenter.

Gym och sportanläggningar

Att hålla passformen är lätt vid Leeds Beckett - våra fitness-sviter är lätta att komma till, utrustade med all den senaste tekniken och tillgänglig för alla sportmedlemmar.

Senast uppdaterad Mar 2020

Om skolan

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future.

Studying at Leeds Beckett University you will be in the centre of an exhilarating community and be part of a social and economic environment that is shaping the city of Leeds for the future. Läs mindre
Leeds , UK Online + 1 Mer Mindre