Läs den officiella beskrivningen

Med en B.Mus. Populärmusik du kommer att behärska det kompositionella och instrumentala / vokala arrangemanget av musiktitlar, samt deras förverkligande som musiker. Du kommer att veta hur du implementerar dina kreativa idéer, hela vägen från första inspiration till prestanda eller inspelning. Kursens inriktning handlar om sångskrivning, instrument / sång och ensemble.

58616_IMG_47452Kopie.jpg

Innehåll, mål och kursstruktur

Den kreativa populära musiker: låtskrivare, artister och bandmusiker

Kandidatkursen Populärmusik på hdpk i Berlin förbereder begåvade unga musiker för att professionellt utföra musik på konserter och för produktioner, genom att undervisa / skriva sångkunskap tillsammans med förståelse för ljudteknik och organisatorisk och pedagogisk know-how.

Den modulära strukturen hos B.Mus. studiekurs Populärmusik i Berlin omfattar sju terminer, under vilka du förväntas uppnå totalt 210 högskolepoäng och för att nå den akademiska graden av Bachelor of Music (B.Mus.). Programmet innehåller ett brett utbud av moduler inklusive komposition, individuella sessioner i dina huvudämnen och mindre ämnen (sång, gitarr, piano / tangentbord, bas, trummor, vind- och stränginstrument) samt ensemblespel. Kursplanen kompletteras med kurser om ljudteknik, såsom inspelnings- och adressadresssystem, genom grundläggande musikologisk, organisatorisk, pedagogisk och juridisk kunskap, vilket gör eleverna bekanta med den musikaliska mervärdekedjan. Många konserter, projekt och produktioner gör det möjligt för eleverna att lägga sin teoretiska förståelse för sångskrivning, instrumentaler / sång och band / solo-prestanda för att träna.

Kursplanen ger en översikt över enskilda undervisningsenheter, vilka moduler de ingår i och när de är tidsplanerade. Under sina femte terminen slutar eleverna praktik eller en termin utomlands. En viktig aspekt av att studera på hdpk är att delta i nätverket av de sex huvudstudierna Populärmusik, Musikproduktion, Ljuddesign, Mediehantering, Kreativ industri och Media Design. Tvärvetenskapliga kurser är avsedda att sammanföra studenter från olika program, vilket ger dem en början i sina karriärer, för vilka de kommer att behöva samarbeta med kunder och partners. Dessa tvärvetenskapliga projekt bidrar också till att etablera kontakter bland framtida yrkesverksamma, och tjänar ofta som ett första tvärvetenskapligt professionellt och personligt nätverk.

Karriärperspektiv

Populärt musik: utmärkt för morgondagens musik

Vi tränar Populära Musiker på ett brett spektrum av områden, uppmuntrar dem att skapa igenkännliga konstnärliga profiler. Individuell stil- och ljudutbildning är nödvändig för överlevnad på en snabb marknad.

Våra kandidater kan välja mellan olika karriärmöjligheter. Folkmusiker komponerar och tolkar låtar, antingen i enlighet med sina egna kreativa idéer eller som krävs av andra. Som låtskrivare, musiker och bandmedlem kommer du att vara en del av föreställningar, evenemang och publikationer. Kursens tonvikt ligger på utbildningsutställande konstnärer: Vi kommer att stödja dig för att utveckla de färdigheter som krävs för att arbeta som live-, band- eller studio-musiker och för att anpassa sig till olika inställningar och publik. Du kommer att kunna skriva låtar till olika tillfällen och medieformat, och använda DAW-programvara och ljudstudioutrustning. Denna uppsättning färdigheter kompletteras med organisatorisk, pedagogisk och juridisk kunskap.

En B.Mus. i populärmusik kommer du att förbereda dig för ett antal freelance karriärer:

 • författare / kompositör, adapter / arrangör / orkestrator, artist / musiker
 • ljudingenjör / ljudtekniker för konserter, evenemang, teater, radio, TV, ljudbärare

.. du kan också samarbeta med:

 • låtskrivare / kompositörer, lyriker, högtalare, band / musikgrupper, orkestrar
 • producenter, ljudstudior, kunder från industri och näringsliv

... eller anställning med:

 • produktionsföretag, ensembler, konsert arrangörer, lärande företag
 • phono-industrin, etiketter, utgivare, distributörer, tv- och radiostationer, PR och marknadsföringsbyråer

Tillämpning

"Visa oss vad du har!" - Hur man ansöker om kandidatexamen Populärmusik på hdpk:

Vårt antagningsförfarande är två-stegigt: ett första förhandsval utförs baserat på ansökningsdokumenten och de konstnärliga arbetsproverna. Om du skickar den här förhandsvalet kommer vi bjuda in dig att komma till Berlin för vår praktiska tentamen.

ANSÖKAN

Sökande till SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) måste ha antingen allmän ingångskvalifikation för universitet eller avancerad teknisk högskola och, som en del av inskrivningsförfarandet, kommer att bli ombedd att ge bevis för sina musikaliska design talanger. Vi ska specifikt leta efter:

 • en stark motivation att uttrycka sig själv och att designa
 • bra instruktion för ditt instrument / sång
 • grundläggande teoretisk och praktisk kunskap om populärmusik
 • Studenter som söker utomlands uppmanas att tillhandahålla bevis på tillräckliga tyska språkkunskaper, både muntliga och skriftliga (nivå B2 minimum).

Följande dokument måste lämnas in:

 • färdigställd och undertecknad ansökningsblankett
 • motivationsbrev (integrerad i ansökningsblankett) med följande uppgifter: Varför är du intresserad av att studera hos hdpk? Vad är dina förväntningar? Vilka är dina professionella perspektiv?
 • personuppgifter, tillsammans med passfoto, plats, datum, signatur
 • Skoleloppbevis: Notiserad kopia, kan lämnas in senare
 • om du tidigare har studerat vid ett annat universitet, var god ange registreringsbevis (kan även lämnas in senare)
 • Prover av ditt arbete: tre minuters sångfragment (MP3), som presenterar dina egna instrumentella eller vokalförmåga, förutom skriftliga beskrivningar av dessa inlägg. Minst ett prov måste ha komponerats eller arrangerats av dig.

ENTRANCE EXAMINATION

Efter din framgångsrika screening av urvalet kommer du att bli inbjuden till hdpk för en praktisk undersökning. Detta gör att vi kan bedöma din studieprogramspecifika kunskap, din kreativitet, ditt engagemang för att uttrycka dig kreativt och din motivation. Under tentamen kommer du att bli uppmanad att utföra två titlar, valda av dig, varav en ska vara sammansatt eller ordnad / anpassad av dig.

Program undervisas på:
Engelska

Se 2 fler kurser från SRH Hochschule der populären Künste (hdpk) »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
7 terminer
Heltid
Pris
680 EUR
per månad för vanliga ansökningar; 605 euro per månad för tidiga fåglar
Deadline
Kontakt Skolan
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Location
Sista anmälningsdag
Kontakt Skolan
for early-bird registrations; 15 January regular. Application as alternate for vacated places is possible up until the beginning of the semester.
Slutdatum