Bilindustrin är verkligen en världsomspännande verksamhet som består av internationella multidisciplinära funktioner i högteknologiska konstruktion, tillverkning, konstruktion, forskning och utveckling, logistik, ledning och marknadsföring och täcker alla områden av de sju kontinenterna, såsom USA, Europa, Afrika , Australien, och särskilt i Asien, där i detta årtionde alla fordons koncentration stod för 60% av den globala fordonsindustrin.

Som en viktig tillverkare nav i Asean, är Thailand positionerat som ett strategiskt exporterande plats för att tillföra den internationella bilmarknaden. Thailand har en lång historia av väletablerade delen och komponentleverantörer med stor infrastruktur och en gynnsam företagsmiljö som stöds av politisk stabilitet. Den thailändska regeringen är att anställa en politik som gör det möjligt för Thailand att vara "Detroit i Asien", en bil nav i regionen, genom att uppmuntra investeringar och tillverkning, samt andra aktiviteter såsom forskning och utveckling. Flera strategiska planer utfärdas för att uppfylla detta behov.

Med den starka tillväxten av bilindustrin i regionen, nuvarande och kommande aktiviteter kräver ingenjörer med flera teknisk kunskap och färdigheter med internationell kommunikationsförmåga. Automotive Design och Manufacturing Engineering (ADME) Programmet erbjuder en ny dimension av tvärvetenskapliga kurser profilering från fordonsteknik, mekanik, konstruktion, tillverkning, reglering och förvaltning. Thailand är en bil nav i regionen. Som tillverkning växer och andra fordons aktiviteter som design och utveckling fortsätter att växa, så kommer efterfrågan på kvalificerade ingenjörer inom regionen. Denna internationella program kommer att ge akademiker med flera ingenjörs kunskaper och färdigheter passar perfekt för välbehövliga fordons montörer, delar och komponenter beslutsfattare och andra stödjande industrier. Den ADME programmet har väl etablerade relationer med biltillverkare, och några av de klasser genomförs tillsammans med dem för att uppfylla elevernas industriellt kunnande.

Eleverna kan välja att koncentrera sig på det område som kommer att gynna dem mest i olika teknikområden inom fordonsindustrin som sträcker sig från fordons design till tillverkning. Förutom den industriella karriär, kan studenter välja att bedriva en högre examen i närliggande områden.

Program undervisas på:
Engelska

Se 11 fler kurser från Chulalongkorn University »

Denna kurs är På campus
Startdatum
Duration
9 terminer
Heltid
Deadline
Efter plats
Efter datum
Startdatum
Slutdatum
Sista anmälningsdag
Location
Sista anmälningsdag
Slutdatum