B.Eng. i bildesign och produktionsteknik

Allmänt

Programbeskrivning

Bilindustrin är verkligen en världsomspännande verksamhet som består av internationella multidisciplinära funktioner i högteknologiska konstruktion, tillverkning, konstruktion, forskning och utveckling, logistik, ledning och marknadsföring och täcker alla områden av de sju kontinenterna, såsom USA, Europa, Afrika , Australien, och särskilt i Asien, där i detta årtionde alla fordons koncentration stod för 60% av den globala fordonsindustrin.

Som en viktig tillverkare nav i Asean, är Thailand positionerat som ett strategiskt exporterande plats för att tillföra den internationella bilmarknaden. Thailand har en lång historia av väletablerade delen och komponentleverantörer med stor infrastruktur och en gynnsam företagsmiljö som stöds av politisk stabilitet. Den thailändska regeringen är att anställa en politik som gör det möjligt för Thailand att vara "Detroit i Asien", en bil nav i regionen, genom att uppmuntra investeringar och tillverkning, samt andra aktiviteter såsom forskning och utveckling. Flera strategiska planer utfärdas för att uppfylla detta behov.

Med den starka tillväxten av bilindustrin i regionen, nuvarande och kommande aktiviteter kräver ingenjörer med flera teknisk kunskap och färdigheter med internationell kommunikationsförmåga. Automotive Design och Manufacturing Engineering (ADME) Programmet erbjuder en ny dimension av tvärvetenskapliga kurser profilering från fordonsteknik, mekanik, konstruktion, tillverkning, reglering och förvaltning. Thailand är en bil nav i regionen. Som tillverkning växer och andra fordons aktiviteter som design och utveckling fortsätter att växa, så kommer efterfrågan på kvalificerade ingenjörer inom regionen. Denna internationella program kommer att ge akademiker med flera ingenjörs kunskaper och färdigheter passar perfekt för välbehövliga fordons montörer, delar och komponenter beslutsfattare och andra stödjande industrier. Den ADME programmet har väl etablerade relationer med biltillverkare, och några av de klasser genomförs tillsammans med dem för att uppfylla elevernas industriellt kunnande.

Eleverna kan välja att koncentrera sig på det område som kommer att gynna dem mest i olika teknikområden inom fordonsindustrin som sträcker sig från fordons design till tillverkning. Förutom den industriella karriär, kan studenter välja att bedriva en högre examen i närliggande områden.

Senast uppdaterad Dec 2016

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

Thailand’s first institution of higher learning officially came into being in March 1917. The groundwork and preparation, however, took place more than a century ago. The worldwide economic, social an ... Läs mer

Thailand’s first institution of higher learning officially came into being in March 1917. The groundwork and preparation, however, took place more than a century ago. The worldwide economic, social and political changes in the late nineteenth century contributed to Siam’s decision to adapt in order to avoid being colonized by Western powers (“Siam” became “Thailand” in the year 1939). Läs mindre