Arkeologi

Allmänt

Programbeskrivning

utbildningsmål

1) Att ha en bred och kritisk syn på den mänskliga förflutna tillsammans med en förståelse för hur detta villkor nuet och framtiden samt vår uppfattning av båda; 2) För att visa förståelse för synpunkter till följd av olika historiska föregångare, i olika kulturella och geografiska sammanhang, i tolkningen av materiell kultur; 3) För att veta om mänsklig närvaro och dess materiella vittnesbörd i sitt historiska sammanhang, i synnerhet i dagens Portugal; 4) Att ha allmän kännedom om materiell kultur i olika perioder i Portugals historia; 5) För att förstå de metoder och tekniker som används i arkeologi samt kunskap om avgivandet av respektive resultaten; 6) För att skaffa sig erfarenhet av manipulation, tolkning och kontextualisering av arkeologiska fynd: 7) För att få arkeologi fältarbete och laborativ erfarenhet.

Tillträdesvillkor

Studenter kan få tillträde till högre utbildning genom den nationella tävlingen för tillgång till högre utbildning, speciella tävlingar / regimer och entrésystem åter inskrivning system, kursändringar och överföringar. För att ansöka om tillträde till högre utbildning genom den nationella tävlingen, måste studenterna uppfylla de krav som beskrivs i DG Elect / Tillgång till högre utbildning.

Graders förutsättningar

Varaktighet: 3 år / 6 terminer.

Eleverna måste utföra 180 poäng: 126 poäng baserat på de obligatoriska läro enheter, 24 poäng för att väljas i ett antal valbara optionals och 30 hp som genomförs i fritt valbara optionals eller i en mindre av en annan vetenskaplig område. Varje termin får studenten inte registrera dig i mer än 30 poäng, med respekt för företräde när dessa har ställts in. I början av varje termin kommer eleverna att informeras om läro enheter för att utföra för att avsätta dem till sin akademiska karriär.

De studenter kan fortfarande dra nytta av de olika mobilitetsprogram där FCSH / NOVA deltar som Erasmus +, Almeida Garrett utbytesprogram, bland andra, och delta i forskning inom forskningsenheterna i fakulteten.

Tillgång till andra kurser

Slutförande av licenciatura grad tillåter innehavaren att ansöka om masterprogrammen eller andra forskarutbildningskurser inklusive sådana som inte ger en examen.

utvärderingsregler

Studenter vid FCSH utvärderas baserat på det arbete som utvecklats under en termin, baserat på klassens deltagande, presentation av skriftliga och muntliga prov och undersökningar. Den erhållna antingen genom kontinuerlig bedömning eller utvärdering av testerna resultat uttrycks på en skala från 0 till 20. För att bli godkänd ska studenten ha minst 10 poäng för att passera, men som misslyckas har en andra chans att upprepa proven. Särskilda regler för UTVÄRDERING: - Arbetar Student - studenter med status av elitidrottare - mödrar och fäder studenter - Associativa ledare - Militär - Andra specialarrangemang som lagligt. Elever med särskilda behov kan dra nytta av undervisning och lärande förutsättningar för att möta deras behov.

Senast uppdaterad Apr. 2016

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Om skolan

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic ... Läs mer

The Faculty of Social Sciences and Humanities (Faculdade de Ciências Sociais e Humanas - FCSH) forms part of the Universidade Nova de Lisboa. The Faculty is a legal person in public law, with academic, pedagogic, administrative and financial autonomy. Läs mindre